Penis Eğriliği Tedavisi

Penis Eğriliği Tedavisi

Sağlıklı bir yaşamın önemli parçalarından biri sağlıklı cinsel yaşamdır. Günümüzde sıklıkla karşılaşılan cinsel işlev bozukluklarının temelinde psikolojik nedenler ilk sırada yer alsa da bazı durumlarda altta yatan başka hastalıkların varlığı da çeşitli rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Bu rahatsızlıklardan biri de insanlar arasında penis eğriliği olarak da bilinen Peyronie hastalığıdır.

Penis Eğriliği Nasıl Oluşur?

Penis eğriliği genellikle çeşitli faktörlere bağlı olarak penis gövdesinin dorsal kısmında fibrotik, sert bağ dokularının ortaya çıkması, penis gövdesinin ereksiyon sırasında belirli bir açı almasına ve boyutuna göre çevre dokuları sıkıştırarak başka sorunlara yol açması anlamına gelir. anormal dokudan. Fibrotik dokuda çeşitli travmalar sonucu cilt altı dokusunun kanaması, ayrıca bazı genetik faktörlerin ve diğer hastalıkların etkisiyle penil eğrilik gelişebilir.

Sağlıklı kişilerde cinsel uyarı sonucunda peniste kavernöz cisim denilen damar boşlukları kanla dolanarak genişlemeye başlar ve bu damar boşluklarını çevreleyen penil kılıf gerilerek penisin damarlarına baskı yapar. Bu sayede doldurulan kanın vücuda geri dönmesi engellenerek ereksiyon sağlanır.

Peyronie hastalığında fibrotik bağ dokusu, penisin ereksiyonundan sorumlu kavernöz cisimleri sıkıştırarak ereksiyonun önlenmesine veya var olan ereksiyonun sürdürülmesinde güçlüklere neden olur. Bazı durumlarda çevredeki sinir ve damar dokularına baskı yaparak ağrıya neden olabilir.

Penis Eğriliğinin Sebepleri Nelerdir?

Yapılan araştırmalara göre Peyronie hastalığının kesin nedeni bilinmiyor. Ancak bu çalışmalarda hastalığa neden olan bazı mekanizmalar tespit edilmiştir. Buna göre penise travma sonucu cilt altı dokularda oluşan kanama odaklarının zamanla yara iyileştikten sonra sklerotik bantlara (sert bağ dokuları) dönüştüğü düşünülmektedir. Bahsedilen travmalar penisin bükülmesi veya sertleşme sırasında zarar görmesi şeklindedir. Özellikle yaşla birlikte dokuların daha kolay yaralanması ve daha zor iyileşmesi nedeniyle penis eğriliği riskinin yaşla birlikte arttığı söylenebilir.

Ancak Peyronie hastalığı 40 yaşından sonra sık görülen bir hastalık olmasına rağmen vakaların %8-10’u 40 yaşın altındaki bireylerdir. Daha genç hastalarda penis eğriliği daha şiddetli ve ağrılı ereksiyon gibi daha şiddetli semptomlarla kendini gösteriyor gibi görünmektedir. ve erektil disfonksiyon.

Aynı zamanda penis eğriliği olan bazı hastalarda herhangi bir travma öyküsünün olmaması da hastalığın gelişiminde travmatik olmayan faktörlerin de rol oynayabileceğini düşündürmektedir. Bu anlamda özellikle vücudun herhangi bir yerinde yaralanma sonrası yaraları anormal iyileşen kişilerde Peyronie hastalığına yol açan anormal bağ dokuları geliştirme riskinin daha yüksek olduğu düşünülmektedir. Ayrıca el parmak tendonlarının başlangıç ​​bölgesinde anormal bağ dokusu oluşması sonucu parmak hareketlerinde kısıtlılığa neden olan Dupuytren kontraktürü olan kişilerde penil eğrilik riskinin daha yüksek olduğu düşünülmektedir.

Özetle genetik altyapı, yaş, diğer hastalıklar ve travma öyküsü gibi risk faktörlerine bağlı olarak penis eğriliği oluşabilir.

https://tuncaytas.com.tr/wp-admin/nav-menus.php

Önemli Bilgilendirme


"Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.” www.tuncaytas.com.tr " erkek sağlığı konularında medikal yayınlar ve akademik bildiriler doğrultusunda güncellenen sağlık sitesidir. Üroloji Avrupa ve Amerika Kılavuzu esas alınarak düzenlenmiş tıp metinlerinin hastanın anlayabileceği şekilde sunumu amaçlanmıştır.
Dünyanın sayılı kliniklerinde verilen tedavi seçeneklerini yazar doktorlarımız tarafından öğrenebilir onlardan randevu alabilirsiniz. Bu site üzerinden gerçek bir muayene, teşhis ve tedavinin yerine geçecek herhangi bir sağlık hizmeti verilmemektedir. Bu sitedeki bilgiler hastaların tanı ve tedavisi amacı ile kullanılamaz. Bu site içeriğinin bu amaçla kullanımından doğacak tüm sorumluluk ziyaretçiye ve kullanıcıya aittir. Bu siteyi ziyaret eden kişiler bu uyarıları kabul etmiş sayılırlar.